ForumYeri.Com

 

Go Back   ForumYeri.Com > ForumYeri - Genel, Güncel ve Yaşama Dair > Yemek Tarifleri > Hamur İşleri


Sarımsaklı Ekmek


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Şubat 2025, 13:54   #1
👑HanımAğa👑
 
anatoLya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Standart Sarımsaklı Ekmek

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Hamuru için Malzemeler
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı kuru maya
4 su bardağı un
1/3 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı tuz
Sarımsaklı Tereyağı için Malzemeler
3 yemek kaşığı tereyağı
5 diş sarımsak
10 – 15 dal maydanoz
Hamuru için;
Bir karıştırma kabında su, toz şeker ve mayayı karıştırın.
5 dakika bekletin.
Ayrı bir karıştırma kabına unu ekleyin ve havuz olacak şekilde açın.
Hazır olan mayayı havuz kısma dökün.
Üzerine süt, yoğurt ve ayçiçek yağını ekleyip önce bir çatal yardımıyla ardından elinizle yoğurmaya başlayın.
Tuzu ilave edip yoğurmaya devam edin.
Hamurunuz cıvıksa 3 – 4 yemek kaşığı un ilave edebilirsiniz.
Hazır olan hamurun ağzını hava almayacak şekilde kapatın ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
Hamurunuz mayalanınca tezgaha un serpin ve birkaç tur yoğurun.
Hamuru 8 eşit parçaya bölün ve elinizle yuvarlayın. (Her biri 100 ila 105 gr. kadar)
Un serptiğiniz tezgaha koyun ve hamur toplarının üzerini bir mutfak havlusuyla örtüp 5 – 10 dakika bekletin.

Sarımsaklı tereyağı için;
Oda sıcaklığındaki tereyağının içerisine ince doğranmış sarımsak ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.

Birleştirmek için;
Hazır olan hamurlardan birini unladığınız tezgaha alın ve bir merdane yardımıyla açın.
Tavanızı orta ısıdaki ocağa alın ve iyice ısıtın.
Isınan tavaya hamuru alın ve 40 – 45 saniye bir tarafını, 40 – 45 saniye diğer tarafını pişirin.
Ardından bir maşa yardımıyla iki tarafını da 10’ar saniye ocakta ateşe gösterin.
Pişen hamurların üzerine tereyağını sürün.
Hamurların üzerine bir kapak kapatıp dinlendirin.
Ilık servis edin.
anatoLya isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
ekmek, sarımsaklı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

genel forum sitesi - genel forum