Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Nisan 2025, 16:01   #2
anatoLya
👑HanımAğa👑

anatoLya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Standart Cevap: Peygamber Efendimiz (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem)in Sofrasında Yemek Çeşitleri

Enes ibni Malik (Radıyallâhu Anh) naklediyor: “Peygamber Efendimiz (Sallallâhu Aleyhi ve Sellem) kabak yemeğinden hoşlanırlardı. Her ne zaman kabak yemeği ikram etseler veya kabak ile yapılmış bir yemeğe davet edilseler, Peygamber Efendimiz (Sallallâhu Aleyhi ve Sellem)in kabak yemeğinden hoşlandığını bildiğimden yemeğin içindeki kabakları seçer ve Peygamber Efendimiz (Sallallâhu Aleyhi ve Sellem)in tabağına takdim ederdim.”
Cabir ibni Ebi Tarık (Radıyallâhu Anh) anlatıyor: “Bir gün Peygamberimizi (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) ziyarete gitmiştim. Bu sırada Peygamber Efendimiz (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) önünde bulunan kabakları küçük parçalar halinde doğruyorlardı niçin böyle yapıyorsunuz diye sorduğumda: ‘Bu şekilde doğrayarak yemeğimizi çoğaltmış oluyoruz’ buyurdular.”
Arpa Ekmeği ve Kabak Yemeği[HR=][/HR]
Enes ibni Malik (Radıyallâhu Anh) anlatıyor: “Bir terzi, Rasûlullâh Efendimiz (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem)i yemeğe davet etmişti. Bu yemeğe Hazreti Peygamber (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) ile birlikte iştirak ettim. Sofrada, Peygamberimize, arpa ekmeği ile kabak ve et suyu ile yapılmış çorba ikram ettiler. Bu sırada Peygamber Efendimiz (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem)in, tabağın kenarındaki kabakları seçtiğini gördüm. O günden sonra kabak yemeğini sevmeye başladım.”

Hazreti Âişe (Radıyallâhu Anhâ) annemiz anlatıyor: “Peygamber Efendimiz (Sallallâhu Aleyhi ve Sellem), helva ile balı severlerdi.”

Ümmü Seleme (Radıyallâhu Anhâ) validemiz anlatıyor: “Allah Rasûlü (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem)e kızartılmış et takdim etmiştim. O eti yedikten sonra ellerini ve ağzını yıkamadan namaza durdular.”

Abdullah ibni Haris (Radıyallâhu Anh) anlatıyor: “Ben Peygamberimiz (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) ile birlikte Mescidi Nebevî’de ateşte pişirilmiş et yemeği yedim.”
Muğire ibni Şu‘be (Radıyallâhu Anh) anlatıyor: “Bir gece vakti Peygamber Efendimiz (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) ile birlikte bir yemek ziyafetine iştirak etmiştim. Yemekte kızartılmış et ikram edilmişti. Risaletmeab Efendimiz (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) bir bıçak ile o etten bir parça kestiler ve bana verdiler. Tam da bu esnada Bilâl-i Habeşî (Radıyallâhu Anh) gelerek, namaz vaktini bildirmek için ezan okumaya başladı. Ezan sesini duyan Peygamber Efendimiz (Sallâllâhu Aleyhi ve Sellem) elinden bıçağı bıraktılar ve latife yaparak: ‘Allah onun iyiliğini versin. Vazifesini hiç de aksatmaz, vakit girer girmez namaz vaktinin geldiğini ne güzel duyurur’ buyurdular.”