Cevap: Beynin Algısı
Siz siz olun, yapmak zorunda olduğunuz işleri severek yapın, beyninize "Bu da nerden çıktı şimdi", "Şu işi yapmayı hiç sevmiyorum" gibi mesajlar vermeyin.
Çünkü beyninizin sizi engellemek için ne yapacağı hiç belli olmaz.
Masanızın üzerindeki bardağa çarpıp, 1-2 saat uğraşarak hazırladığınız dosyanın üzerine çay-su dökebilirsiniz. Çünkü beyniniz sevmediğiniz işten sizi kurtarmaya çalışmaktadır.
Beynimiz bizim düşündügümüz herşeyi gerçekleştirmek için programlanmıştır.
Aynen lambadan çıkan cin gibi, sizin düşündüğünüz her şey için "Emriniz olur" der ve onu gerçekleştirir. Bazılarını hemen, bazılarını zaman içinde gerçekleştirir, ya da sizi o işi yapmaya hazırlar, yönlendirir. İsteklerinizi resim haline getirir, siz o resimleri değiştirmezseniz onları aynen uygular.
Fakat onların neticelerinin ne olacağını hesaplayamaz. Beynimiz, olumsuz komutları anlamaz, onları da olumlu olarak gerçekleştirir.
Başka birisi için düşündüğünüz şeyi, bir bakarsınız ki siz yapmışsınız."Şunu yapmıyayım" dersiniz, bir süre sonra yaparsınız.
Resimlerin iyi veya kötü olması, olumlu ya da olumsuz olması, başka biri için düşünülmüş olması onu ilgilendirmez. Beynimiz resimde ne görürse onu uygular. Sonra siz de, "Benim istedigim bu değildi, "Korktuğum başıma geldi", "Ben ona kızıyordum, nasıl oldu da sevdim" dersiniz.
Hele bir de kararsızlık, ikirciklilik varsa yandınız. O zaman da sizi oynatır.
Aman ha! Siz siz olun, daima pozitif düşünün ve kararlı olun, yaptığınız işi severek yapın, siz kazanırsınız...