Cevap: Kraliçeyi Kurtarmak - Vladimir Tumanov
Ve işte burada da hikâye Aleks sayesinde devam etmeye başlayacaktır. Sorulan bilmecelerin hepsi matematikle ilgilidir. Ve ne yazık ki Aleks o sihirli kalemi kaybetmiştir. Kendi kendine birkaç bilemece çözse de arkadaşlarının yardımına ihtiyacı olduğunu düşünür ve kitabı bilmeceleriyle beraber Vanessa’ya anlatır. Sam ‘la araları bozuktu çünkü.
Vanessa ile birlikte bilmeceleri her gün kendi evinde buluşup çözmeye başlamıştırlar ve bir süre sonra Sam’e de ihtiyaç duyduklarını ve onu özlediklerini anlarlar. Bir yandan da pazartesi günleri devam eden matematik sınavları Aleks’in gözünü korkutsa da kendi kendine iyi durumuna gelmiştir.
Sam de ekibe dahil olduklarında çözmeleri gereken 400 tane bilmecileri çoktan yarılamışlardı bile. Lakin başka bir pazartesi sınavında Aleks’in karşılaştığı soru onu çok şaşırtmıştır. Çünkü soru Jayden ile ilgiliydi ve bilmecelerinin çözülüp mahzenlerden çıkmasının belirli bir süresi olduğunu hesaplamakla alakalıydı ve Aleks’in hesaplarına göre dört haftaları kalmıştı. Monoculus adlı gizli dostları sayesinde öğrenmişti bunları.
Monoculus, ilk bilmecesinde ki tek gözlü yaratıktı v görünüşe bakılırsa Alekslerin tarafındaydı. Yaz tatili gelip çatmıştı. Sorularda çözülmüştü ve kraliçe Jayden kurtarılmıştı. Ama hala büyük bir sorun vardı. Kraliçe Jayden mahzenlerin sonuna ulaşmıştı ama son kapıda ne bekçi vardı ne de bilmece?
İşte bundan sonra asıl macera başlıyordu. Aleks, Sam ve Vanessa Waconda Kampı’na gitmişlerdi hep beraber. Ve asıl bulmacaları yeni yeni çözmeye başlıyorlardı. Tabi ilk bilmecenin bekçisi olan Monoculus’un yardımıyla beraber. Ve bilmeceleri bilip Kraliçe Jayden’i kurtarmışlardı. Ama bu sefer de kraliçenin kendi ülkesine dönmeyip kayıplara karışması ve bunun yanı sıra Recher’ın Aleks ve arkadaşlarına görünüp onları tehdit etmesiyle işler çığırından çıkmaya başlamıştır. Yeni bulmacaların peşi sıra Recher’ı sonsuza kadar hapsedebileceklerini öğrenen küçük dostlarımız arayışa düşmeye başlamıştırlar. Ve ellerine geçen 16.709 rakamıyla eş değer bir anlam taşıyan kelime bulup sihirli sözcükleri söyleyerek Recher’ı hapsetmek sorundadırlar. Peki ya bu sihirli sözcük ne?..
Merakımın bir an eksik olmadan okuduğum bir kitaptı. Aleks’in heyecanlarını hissedebilmiştim. Ve Vladimir Tumanov’un oğluna matematiği sevdirmek amaçlı yazdırdığı Kraliçeyi Kurtarmak kitabı kesinlikle işe yarar bir çözümdü. Adeta kitapta ki bilmeceleri çözerken Aleks ve arkadaşlarıyla yarışıyordum. Bu kitabı okuduktan sonra matematiği ben sevmiyorum diyen insan olmayacağını düşünüyorum.
Yazan: Selin Gürcüoğlu