Cevap: The Secret Kitap özeti
Düsüncelerinizin Gücünün farkina Varin
Bütün gücünüz, o gücün farkinda olmaktan ve bu bilinci kaybetmemekten geliyor. Onu basibos birakirsaniz, beyniniz raydan çikmis bir buharli trene benzeyebilir. Geçmiste yasadiginiz kötü olaylari alip geleceginize yansitarak, sizi geçmisinizden de geleceginizden de koparabilir. Bu kontrol-disi düsünceler de bir sey olusturmaktadir. SIMDIKI ZAMANda yasadiginizin farkina vardiginiz taktirde, ne düsündügünüzün farkinda olursunuz. Böylece düsünceleriniz üzerinde kontrol kazanmis olursunuz. Gücünüzün kaynagi da buradadir.
Peki daha çok farkindaligi nasil kazanacaksiniz? Bunu yapmanin yollarindan biri; bir an için durup kendinize, “Su an ne düsünüyorum?” “Su an ne hissediyorum?” diye sormaktir. Bunu kendinize sordugunuz an, duygu ve düsüncelerinizi fark ettiniz demektir; çünkü beyninizi simdiki zamana getirmis olursunuz. Bu uygulamayi her gün yüzlerce kez yapin; çünkü biliyorsunuz ki gücünüzün tamami; o farkinda olmaktan geliyor.
Daha fazla farkindalik kazanmaya çalistigimda kendimi gelistirmek için; hatirlamayi hatirlar, Evren’den beni hafifçe dürterek aklimin takildigi yer neresiyse oradan Simdiki zamana getirmesini isterim. Bu; nazik bir dirsek darbesi, yürürken bir yere toslamam, birsey düsürmem, abartili bir gürültü, bir siren yada geçip giden bir tehlike olabilir. Bu tür hareketlerin tamami; aklimin baska yerlere takildigini söyleyerek, simdiki zamana geri gelmesi konusunda, beni uyaran isaretlerdir. Bu sinyalleri aldigimda hemen durur, “Su an ne düsünüyorum? Su an ne hissediyorum? Bunlarin farkinda miyim?” diye kendime sorarim.
Sir’rin gücünü fark ederek onu kullanmaya basladiginizda; tüm sorulariniza cevap bulmus olacaksiniz. Çekim Yasasini derinlemesine anladiginizda; soru sormayi aliskanlik haline getirebilir, böyle yaptikça da her birine cevap alirsiniz.Yasaminizdaki herhangi bir sey için bir cevap, bir rehber ariyorsaniz sorunuzu sorun, cevap alacaginiza inanin.
Evren’in sorularinizi tüm hayatiniz boyunca yanitladigi dogru, ama siz cevaplari ancak farkinda oldugunuz zaman alirsiniz. Çevrenizdeki her seyi fark edin, çünkü sorulariniz gün içinde her an yanitlaniyor. Cevaplari size getiren kanallar sinirsiz Bunlar dikkatinizi çeken bir gazete manseti olabilir, birinin konusmasini tesadüfen duymak, radyodaki bir ses veya geçip giden bir kamyonun üzerindeki bir ilan yada aniden gelen ilham olabilir. Hatirlamayi hatirla ve farkina var!
Gerek kendi hayatima, gerekse baskalarinin hayatina baktigimda gördügüm bir sey var; bizler kendimiz için her zaman iyi seyler düsünmüyor, kendimizi tamamiyle sevmiyoruz. Kendimizi sevmememiz dileklerimizi bizden uzak tutuyor. Kendimizi sevmedigimizde, bize gelecek seyleri iterek kendimizden uzaklastiriyoruz.
Istedigimiz sey ne olursa olsun, sevgiyle beslenir. Bütün o gençlik, para, mükemmel insan, güzel bir beden, saglik, is gibi seyleri almak demek; sevgiyi duyumsamak demek. Sevdigimiz seyleri kendimize çekmek için sevgi yaymaliyiz; bunu yaptigimizda dileklerimiz hemen yerine gelecektir.
Kendinize disaridan bakar ve görüdklerinize odaklanirsaniz, kendinizi yaniltirsiniz. Çünkü kendinize dair görüp hissettikleriniz , eskiden düsünmüs olduklarinizin sonucudur.
Kendinizi tamamiyle sevmek için; kendinize dair yeni bir boyutta içinize odaklanmalisiniz. Bir dakika durup sessizce oturun ve kendi içinizdeki yasamin varligini hissetmeye odaklanin. Siz içinizdeki varolusa odaklandikça, o da Size kendisini gösterecektir. Bu; katiksiz sevgiyi, çok büyük bir mutlulugu ve o varolusa sükretmeyi duyumsamaktir. Büyük olasilikla hayatinizda ilk kez kendinizi böylesine kusursuz bir sevgiyle seveceksiniz.
Kendinize elestirel gözle baktiginiz zamanlar, odak noktanizi hemen içsel varliginiza çevirin, böylece ne kadar kusursuz oldugunuzu görebilirsiniz. Içsel varliginiza odaklanip onu sevdiginizde; mükemmellik kendisini gösterecektir. Gerçek “ben” ruhsal bir varliktir, diolayisiyla mükemmelliginde bir kusur olmasi imkansizdir; asla bir eksikligi, sinirlamasi ya da marazi olmaz.