Cevap: The Secret Kitap özeti
Evren düsünceden dogmustur.
Bizler sadece kendi kaderimizi olusturmakla kalmiyor, etrafimizinkini de olusturuyoruz.
Ulasabileceginiz fikirler size sonsuz olarak sunulmaktadir. Bilgiye dair her sey, kesifler, buluslar hepsi birer olanak olarak Evrensel Akil’da, insanoglu tarafindan ortaya çikarilmayi beklemektedir. Her seyi bilincinizde tutmaktasiniz.
Hepimiz birbirimize bagliyiz ve hepimiz BIR’iz. Baskalarina dair olumlu ya da olumsuz düsüncelerin bize geri dönmesinin sebebi de budur.
Geçmiste yasadiginiz sikintilari, kültürel kodlari ve sosyal yargilamalari unutun. Hakettiginiz yasami olusturabilecek tek kisi sizsiniz.
Arzularinizi gerçeklestirmenin en kisa yolu, dileklerinizi mutlak gerçekler olarak görmektir.
Gücünüz düsüncelerinizdedir, bu farkindaligi kaybetmeyin. Diger bir deyisle; “hatirlamayi hatirlayin.”
· Siz Geçmisiniz degilsiniz.
Hayatin akisi içinde birçok insan kendisini kurban konumunda görür ve bunun için de genellikle geçmisi suçlar; örnegin, küfürbaz bir ebeveynle yada sorunlu bir ailede büyüdüklerini söylerler. Psikologlkarin bir çogu ise, ailelerin yüzde seksenbesinin sorunlu oldugunu söylüyor, bu durumda o kadar da yalniz degilsiniz. Asil soru, su an ne yapmakta oldugunuz. Su an neyi seçiyorsunuz? Çünkü odaklandiginiz sey ya budur, ya da ulasmak istediklerinizdir. Insanlar olmasini istedikleri seylere odaklandiklarinda, istemedikleri seyler onlardan uzaklasir. Arzulari daha genis yer kaplamaya baslarken, diger taraf kaybolur.
Geçmisinizdeki herhangi birini basiniza gelenlerden dolayi suçluyor veya ona kin besliyorsaniz, bu davranisinizla yalnizca “kendinize” zarar veriyorsunuz. Hakettiginiz yasami size saglayabilecek tek insan sizsiniz. Bilinçli bir sekilde isteklerinize odaklanarak güzel duyulara dair isinlar yaymaya basladiginizda, çekim yasasi size cevap verecektir. Yapmaniz gereken tek sey, baslayarak sihri açiga çikarmak.
Artik “Evren’de yeterli olandan daha fazlasi var”, “yaslanmiyor, gençlesiyorum” gibi farkli inanislara sahip olmaya basladiniz. Çekim yasasini kullanarak bunlari istediginiz gibi türetebilirsiniz.
Artik kendinizi kalitsal kaliplardan, kültürel kodlamalardan, sosyal yargilardan kurtarabilir; içinizdeki gücün dünyanin içindeki güçten daha büyük oldugunu kesin bir biçimde kanitlayabilirsiniz.
“Iyi, bu çok güzel ama ben bunu yapamam ki”, ya da “bunu yapmam izin vermezler ki,” ya da bunu yapmama yetecek kadar param yok ki” ya da “o kadar güçlü degilim” yada “o kadar zengin degilim” yada “o degilim, bu degilim, su degilim, degilim, degilim…” Degilim’lerin her biri bir yaratimdir’! Ben’…im” dediginiz zaman, bunu izleyen sözler etkili bir gücü üretime çagiriyor, çünkü siz orada söylediginizin gerçekligini ilan etmis oluyor, bunu kesinlikle açikliyorsunuz. Böylece siz, “yorgunum”, “sismanim”, “geç kaldim, “yasliyim”… dediginizde, lambadaki cin ortaya çikiyor ve “dilegin benim için emirdir” diyor.
Bunlari bildiginize göre, bu iki güçlü sözcügü “BEN …Im” sözlerini kendi yarariniza kullanmaya baslasaniz daha iyi olmaz mi? “BEN mutluYUM, BEN bereketliYIM, BEN saglikliYIM, BEN sevgiYIM; BEN dakikiIM; BEN ebedi gençlikIM, BEN her gün enerji doluyUM..” gibi.
Charles Haanel, Mamuncuk Sistemi adli kitabinda, herhangi bir insanoglunun isteyebilecegi herseyi birlestiren bir olumlama oldugunu ve bu olumlamanin her istek için uyumlu kosullar ürettigini söylüyor. Çünkü bu olumlama Hakikat’le tam bir uzlasi içindedir. Söz konusu olumlama: “Ben mükemmel, kuvvetli, etkili, sevecen, uyumlu ve mutlu bir bütünüm.” Bu, istegini görünmeyen alandan görünür alana çekmeye çalismak gibidir: Dileginizi kesinlikle olmus gibi görün, Bu isteginizi, “saniyede”, isik hiziyla ortaya koyacaktir; çünkü O, Evrensel ruhsal alanda bir olgudur ve o alan, varolan her seydir.